Nu vet jag vem som störde spelet.

Skrev ju i ett tidigare inlägg att det var nåt som störde på tjäderns spelplats. Det vara lika i morse och nu vet jag vad som störde spelet. och det var varken, räv, mård eller duvhök. Nejdå det var den mänskliga faktorn som störde och stör tjäderns beteende på spelplatsen. Så otroligt synd att sånt här måste ske precis i hönveckan när tjädern ska fortplanta sig. Tjädern har ju redan ett utsatt läge då det hårda skogsbruket redan är ett hot mot denna fågel. Här en bild på mitt gömsle som jag haft många fina upplevelser i genom åren.Jag kör på några nätter till och hoppas på mindre störningar nu.

 

Lars-Göran

 

Kommentera gärna inlägget:

  • Sami Rahkonen • 27 april 2013 21:26:59
    Hej L-G
    Vad hemskt det är när människan inte visar någon som helst respekt. Speciellt under de tider där djuren ska para sig och föra generationen vidare, då de är så känsliga. Hoppas du ändå lyckas ta några fina bilder!. Jag själv fick mig en bra runda denna dag :)
  • Roger • 27 april 2013 11:39:08
    Tyvärr e den mänskliga faktorn ofta inblandad, hoppas de ändå får tillräckligt med lugn så de kan fortplanta sig.

    Mvh Roger

Senaste kommentarer

Bloggarkiv