Detta är ett blogginlägg

Björnmöten i Vildmarksriket

100516

Under 5 dygn har jag legat ute i skogarna nu.Full fart kan man väl säga med ropande slag och sparvuggla, gökar och sträckande morkullor och mycket mycket annat, det formligen kokar och bubblar överallt ! Men de mest spännande var nog de 2 björnmöten jag hade under 2 dagar.De första mötet var en mindre björn som dök upp efter ett backkrön och småsprang framför mig några undra meter. Dag 2 var det lite mer dramatiskt, då blev det ett riktigt närmöte då en björnhona med 2 ungar helt plötsligt dök upp ca 70-80 meter bakom en stor sten. Tur var nog att de genast tog till flykten nerför en kulle, här kunde man snacka om att att gick fort och att min puls rusade iväg, lite otäckt när det blir så nära och plötsligt, tyvärr blev det inga bilder men en upplevelse utöver det vanliga och ett minne för livet.Björnbilden är tagen från bilen 2009.

Hursomhelst så är spänningen stor i Vildmarksriket nu !

Lars-Göran

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv