70-200mm, 300mm, 500mm ?

Ja det är alltid lika svårt att bestämma vilken optik jag ska ta med till gömslet när jag går dit. Då jag håller på med skarpögda rovfåglar som ser minsta rörelse så vill jag helst inte byta optik när jag sitter i gömslet heller. Många gånger har jag missat bra bilder pga fel optikval. Som den senaste helgen då jag hade 2 duvhökar som attackerade varann på nära håll. Då hade jag min 300mm på kameran vilket blev för nära, 70-200 hade varit perfekt då. Canon kommer ju med en 200-400mm bl 4 framöver, vilket vore det optimala för min del, men den lär kosta många slantar så det är tveksamt om jag skaffar en sån. Här den enda bild jag fick på duvhökarna som attackerade varann. Bilden tagen med Canon 1DS M3 och Canon 300mm 2,8 IS.Klicka på bilden för bättre åtegivning.

 

Lars-Göran

Kommentera gärna inlägget:

  • Peter Rolén • 8 februari 2013 11:09:45
    Hej, detta är alltid ett dilemma... Efter att jag vid tre tillfällen samma natt missade bilder på en stående björn pga för lång brännvid (fick bara med ögonen och nosen....) har jag alltid två kamerahus och med olika objektiv monterade i fotogluggarna. Pga tex örnarnas skarpa blick riktar jag kamerorna mot de ställen jag tror och hoppas att dom ska landa och hoppas på tur... Snygg bild ändå på de gnabbande hökarna!

Senaste kommentarer

Bloggarkiv