Några rader om mig.

Naturintresserad sedan barnsben, att fotografera och vistas i naturen är livskvalité för mig. Jag fotograferar mycket från gömslen, vilket är både spännande och givande. Höjdpunkter under året är tjäderspelet vilket bjuder på fantastiska upplevelser och fina fototillfällen.Förutom fotoutrustning så finns ofta en sotig kaffepanna och matsäck i ryggsäcken. Jag är bosatt i Gästrikland och där finns de mesta av fina upplevelser och vacker natur. Men ett annat område som jag fastnat  speciellt för är Fulufjällets nationalpark, Där finns den orörda fjällnära skogen där bäckar slingrar sig fram bland mossklädda stenar och lavklädda granar, och ibland får man sällskap av Lavskrikan. I över 20 år har jag vandrat omkring i dessa marker och jag tycks aldrig få nog av dess storslagenhet.Gillar att jobba med egna och långvariga projekt vilket ger mycket inspiration, spänning och glädje för migl.Jag är nog mer en skogsvandrare och ensamvarg som njuter av naturen än fotograf, och allra bäst trivs jag vid en kaffeld på nån mysig plats i markerna.

Fotograferar gör jag med Canon kameror och objektiv från 17 till 500mm + konvertrar, mitt favoritobjektiv är EF 300mm 2,8 IS som används flitigt till detaljer,djur,fåglar och landskap. Jag använder ett gammalt trästativ modell stabil tredelat ,stor kulled och optipod snabbfästen, olika typer av gömslen en del stationära samt en del egna lösningar i tyg .

Jag har fått Lions miljöstipendium och Kommunals kulturstipendium för mitt fotograferande.

Driver utöver mitt ordinarie arbete en enskild firma Pineforest Photography och har F-skatt. 

Behöver ni naturbilder att utsmycka företagets eller konferansrummets väggar, kontakta mig. Jag kan leverera högkvalitativa utskrifter på canvas och annat material.

Mvh

Lars-Göran Abrahamsson / Pineforest Photography