Stora tjäderkullar i år

Det verkar som tjädern har haft ett gynnsamt år när det gäller föryngringen.Vid flertalet har jag stött på fina kullar med ungfåglar i mina tassemarker. En gång kom jag på en kull med 8 hönor som vinglade omkring i blåbärsriset framför mig.Bara att hoppas att det finns några spelplatser kvar när det är dags för tjäderspel igen. Så förhoppningsvis dyker det upp lite ungtuppar som den på bilden här under framför gömslet. Bilden tagen med Canon 1DS MIII och Canon 500mm 4 IS. Klicka på bilden för bättre återgivning.

Kommentera gärna:

  • Andreas Göransson • 29 september 2013 18:24:15
    Kul att höra att även du ser mycket tjäder. Här i mina trakter är det också en hel del kullar. Bara hoppas att det även blir ett bra sork år så vi får mycket häckande ugglor :-).

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln