Telekonverter eller inte ?

En del fotografer säger att en telekonverter sätter jag aldrig på mitt tele. Varför inte ? Bilderna blir oskarpa säger man. Jag har en annan uppfattning och använder både Canons 1,4 och 2 x konverter med jättefint resultat. Okey man tappar en del kontrast men det mesta av denna förlust går att ta tillbka genom höjd kontrast i PS. Om motivet är stilla och du har ett stadigt stativ och en rejäl kulled eller liknande så funkar det riktigt bra. Och idag är det ju så enkelt när man kan skruva upp isot för att få snabbare slutartider. Så jag rekomenderar verkligen detta tillbehör. Själv använder jag Canons 400mm 2,8 IS II och det funkar kanonbra för mig. Bilden på gråspetten är tagen med 400mm 2,8 och 2 X konvertern. Rätt kul ibland när man tagit de vanliga bilderna och kan sätta på en konverter och komma riktigt nära som här.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln