Detta är ett blogginlägg

Utblick från tjäderkojan

 

Så var 2 nätter avklarade på Tjäderspelet. Kan inte säga annat än att mina upplevelser har varit fantastiska så långt. I går morse hade jag 6 tuppar som spelade runt mitt gömsle och man kan klart se vilken huvudtuppen är nu. Han bevakar sitt revir stenhårt och gör utfall och burrar upp sig så fort någon försöker att närma sig. Natten som gick bjöd på vindstilla väder och i skymmningen ropade en sparvuggla på långt håll. Vid 3 tiden var det + 1 grad men skönt och behagligt i min sovsäck, och helt plötsligt ropade en Slaguggla precis bredvid gömslet, jag hoppade till i sovsäcken otroligt spännande ! Den måste ha sett Tjädrarna som satt i sina tallar. Inga hönor på spelplatsen ännu, så det lär bli ännu mer fart då dem ansluter. Ja så lång har vistelsen i mitt tjädergömsle varit fantastiskt, skriver väl lite mer framöver om min nätter i Vildmarksriket. På bilden syns huvudtuppen som burrar upp sig för att hålla rivalerna borta.Jag kan lova att kaffe kokat i sotpanna smakar gudomligt en dag som denna.

Lars-Göran

Bloggarkiv