Detta är ett blogginlägg

Konsert i Vildmarksriket och Vargsnack i Karlavagnen

 

Det är fredag den 21 januari, jag och Mia är i stugan och ska tillbringa helgen där, känns mycket trevligt. Jag har tänkt att tillbringa två mornar i mitt Hökgömsle. Det märks att dagarna har blivit lite längre nu speciellt en dag när inga moln syns på himlen. Vi kom till stugan vid 11 tiden på fm och körde igång med eldning i både vedspis och kamin, och efter nån timme är det varmt och mysigt i den lilla timmerstugan. Vatten hämtas från kallkällan och snart luktar det nykokt kaffe, och det smakar ju extra gott när man sitter framför en varm kamin. Vid sextiden tar jag ut våra 3 hundar en sväng och efter en stund hör jag ett bekant ljud från berget ovanför stugan, ja det är faktiskt en ylande varg ! Jag rusar in i stugan och hämtar Mia, men när vi kommer ut är det knäpptyst från berget igen. Vi beslutar oss för att tillbringa kvällen utanför stugan, vi pälsar på oss, kokar choklad och fixar mackor, sen kryper vi ner i våra sovsäckar och väntar. Två timmar går och inte ett knyst hörs i skogen, men det är månsken och mycket vackert, och helt plötsligt så ylar en varg igen och nu får den svar av en annan varg en bit bort. Detta fantastiska pågår i över en timme, snacka om ståpäls och vi får uppleva detta tillsammans igen. Vet inte om ni känner till radioprogrammet Karlavagnen, vi lyssnar alltid på det när vi är i stugan, mycket trevligt faktiskt. Mia skickade ett sms till det programmet om vad vi upplevde och efter en stund ringde dem upp och Mia berättade om vad vi fick uppleva denna kväll.

 

Inslaget finns att lyssna på här http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3117&artikel=4295478  , efter ca 1 timme och 12 minuter i programmet snölycka så berättar min fru Mia om detta fantastiska. Man kanske är tokig som sitter ute i snön i sovsäckar när det är minus 10, men den formen av tokigheter tar jag gärna ; )

Mitt gömslesittande blev väl så där, både duvhök och räv besökte platsen men ville inte sammarbeta denna gång. Så några bilder har jag inte att visa från detta tillfälle, men hoppas att berättelsen ska vara intressant ändå.

Lars-Göran

Bloggarkiv