Detta är ett blogginlägg

24 november 2012 Duvhöken på besök.


Klockan ringer 05, 30 och det är verkligen kolsvart här vid stugan vid denna årstid. Jag gör eld i kaminen och snart sprakar det skönt och man känner hur värmen sprider sig i den gamla timmerstugan. Jag fixar lite matsäck i form av varm choklad i termos och några goda mackor. Kl 6,15 vandrar jag mot gömslet och pannlampan lyser upp den väl upptrampade stigen. Väl framme så tänds den lilla kaminen och kameran sätts på plats i gluggen. Jag lutar mig tillbaka och slumrar till en stund, men snart blir jag klarvaken då jag hör duvhökens välbekanta skrikande en bit bort. Nötskrikor och korpar  skriker ut sin vrede över denna mästerjägare som snabbt kan släcka en nötskrikas liv om den inte är på sin vakt. Något speciellt fotoljus infinner sig inte denna dag, 1600 iso bl 2,8 och 1/40 sekund är det snabbaste slutartiden jag kommer upp i denna morgon. Jodå efter nån timme så sitter den vackra duvhöken inom fotohåll och några bilder blev till. Klicka på bilden för bättre återgivning.

 

Lars-Göran

 

 

Kommentera gärna inlägget:

  • Jörgen Pettersson • 3 december 2012 13:01:24
    Hallo i vintermörkret!
    Det verkar ha varit en helmysig morgon! Varm choklad, pannlampa, en sprakande kamin och fotograferande. MYS! / J
  • Tjenare. Ja dessa mornar är verkligen spännande och ger mig energi i vintermörkret. L-G

    3 december 2012 17:53:03

Senaste kommentarer

Bloggarkiv