Detta är ett blogginlägg

8 april 2012 Nu har jag mött Tita Grå !


Jag brukar normalt sett inte åka till platser där nån sällsynt fågel syns till, tycker att det förtar en del av känslan. Men den här gången kunde jag inte motstå frestelsen : ) endast 2 mil från min stuga fanns det flera Lappugglor som jagade berättade min kollega Magnus Thornberg, du måste hit och beskåda detta skrev han ! Så jag åkte till denna plats och mycket riktigt fick jag se 2 av dessa oemotståndliga skönheter. Man blir verkligen betagen när man stirrar in i dessa gula ögon som denna uggla har. För att inte tala om den vackra fjäderdräkt som den har, den har tom årsringar i ansiktet : ) En av dagarna som jag besökte denna plats så var Mia med så vi fick gemensamt uppleva denna skönhet på riktigt nära håll. En av kvällarna var jag helt själv med ugglorna vilket höjde känslan rejält. Passade på att ta några riktiga närporträtt också då man inte vet om man får se dessa skönheter fler gånger. Att få möta och beskåda Lappugglan har alltid varit en dröm efter att ha sett Hilding Mickelsons berömda bild på en flygande Lappuggla. Detta är något utöver det vanliga och jag ska sent glömma dessa möten. Vet inte om det är nåt uggleår, men igår kväll ropade slagugglorna i vildmarksriket, hoppas dem går till häckning nu ! Här ett mindre urval av de bilder jag tagit på Lappugglorna. OBS klicka på bilderna för bättre återgivning.

 

Lars-Göran

Bloggarkiv