Detta är ett blogginlägg

Trevligt samarbete med Duvhöken

 

I dag hade jag en riktigt trevlig och givande dag i mitt Hökgömsle. Det började redan då det var mörkt då jag hörde 2 Duvhökar som satt och skrek åt varann, hörde även en Pärluggla på långt håll och en räv som skällde irriterat. Så fort det ljusnade kom en äldre duvhök, den blev kvar i 2 timmar och löstes sen av då en annan Duvhök dök upp. Den första Duvhöken åt så den knappt orkade ta sig upp från backen.Det var - 12 när jag gick till gömslet vid 6 tiden, snön är nu så upptrampad och hård att det går snabbt att komma fram efter stigen sig till gömslet. Det var en dag med härlig sol, vindstilla och försiktigt sjungande Talgoxar, lite som en marsdag, kul när man lyckas att pricka in en så härlig dag i Vildmarksriket. En av Duvhökarna var ringmärkt på höger ben, första gången jag har en ringmärkt hök vid mitt gömsle.

 

Lars-Göran

Bloggarkiv