Detta är ett blogginlägg

Spännande dagar vid mitt gömsle

 

Kl är halv sju när jag pulsar mot mitt gömsle, före det gjorde jag eld i stugan och kokade kaffe på vedspisen. Det sprakar ju så gott när man lägger in torr granved och sängen ser verkligen skön ut, speciellt när det är - 17 utomhus burr burr. En bit efter vägen rasslar det till i snön på backen, man hoppar till, men sen ser jag att det är ett tiotal orrar som gömt sig i snön för att undkomma den värsta kylan. Om ca 4 månader ska dessa orrar bjuda upp till spel på myren som ligger alldeles i närheten. Efter en hel del pulsande är jag framme vid mitt gömsle, kaminen tänds och snart stiger en behaglig värme, jag slumrar en stund för att lite senare väckas av några korpar.

De första som kommer på besök är några mesar och så nötskrikorna förstås som hela tiden kivas om matbitarna. Helt plötsligt blir det ett fasligt liv, korpar, nötskrikor och några kråkor för ett herrans liv ! Aha Duvhöken på ingång kanske, men efter en stund så glider en mycket stor fågel in på arenan, en Kungsörn ! Jag hade nog inte räknat med att den skulle komma fram mellan granar och furor på denna plats, men hungern är det som bestämmer i slutändan. Det är så vackert i skogen, träden är så snötäckta och vackra att man bara njuter av att få se och uppleva detta ! Örnen äter sig så mätt att den knappt orkar ta sig ifrån platsen, men lyckas tillslut att ta sig upp på en gren för att smälta maten. Jag hör även en Duvhök, men den visar inte i dag, det var ju den jag ville ha sittande i det vackra vinterlandskapet, men bättre tur nästa gång. Trist nog så kom ett mildväder in och det mesta av snön rasade snabbt av träden, det syns väl bakom nötskrikan på stubben att snön har rasat av grenarna. Ja som vanligt en enormt spännande dag i mitt gömsle. Örnen är en fjärde övervintrare har jag fått lära mig. Klicka på bilderna så kommer dem till sin rätt.

Lars-Göran

Bloggarkiv