2012

2012-12-12 Hökkoll !

 

En hökbild tagen i november från mitt gömsle. Ovanför Duvhöken sitter en till Duvhök som så gärna vill komma i läge för att få sig en matbit. Men denna Duvhök har full koll och tillåter inga inkräktare på denna plats. Klicka på bilden för bättre återgivning.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

24 november 2012 Duvhöken på besök.


Klockan ringer 05, 30 och det är verkligen kolsvart här vid stugan vid denna årstid. Jag gör eld i kaminen och snart sprakar det skönt och man känner hur värmen sprider sig i den gamla timmerstugan. Jag fixar lite matsäck i form av varm choklad i termos och några goda mackor. Kl 6,15 vandrar jag mot gömslet och pannlampan lyser upp den väl upptrampade stigen. Väl framme så tänds den lilla kaminen och kameran sätts på plats i gluggen. Jag lutar mig tillbaka och slumrar till en stund, men snart blir jag klarvaken då jag hör duvhökens välbekanta skrikande en bit bort. Nötskrikor och korpar  skriker ut sin vrede över denna mästerjägare som snabbt kan släcka en nötskrikas liv om den inte är på sin vakt. Något speciellt fotoljus infinner sig inte denna dag, 1600 iso bl 2,8 och 1/40 sekund är det snabbaste slutartiden jag kommer upp i denna morgon. Jodå efter nån timme så sitter den vackra duvhöken inom fotohåll och några bilder blev till. Klicka på bilden för bättre återgivning.

 

Lars-Göran

 

 

Läs hela inlägget »

3 November 2012 Ingen tur till vildmarksriket denna helg : ((
Istället så blir det en dyrbar reparation av min bil, trevlig värre alltså.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

28 Oktober 2012 Fågelrestaurangen öppen nu !


Så har min fågelrestaurang öppnat för säsongen igen och i år är det 20 årsjubileum : ) I dag gästade räv, duvhök nötskrikor, skata, kråkor och ett 20 tal korpar min restaurang, en bra start alltså. På bilden en lycklig korp som snott åt sig en godbit, bilden tagen med Canon 500mm 4 IS. Klicka på bilden för bättre åtegivning.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

22 oktober 2012 Glädje !


Mia och jag ska bli farmor och farfar igen som synes på denna bild. Så till våren när tjädern spelar i skogsgläntan är det tänkt att denna lilla krabat ska komma till världen : )

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

8 oktober 2012 den gamla stubben.


Jag har ett stort intresse av gamla vackra och grånade stubbar. Stubben som syns på denna bild har spår av bränder och mänsklig aktivitet. Den har säkert stått så här i några hundra år och innan det var den kanske en vacker vindpinad fura som började växa för ca 500 år sen. Den här stubben började kanske sitt liv som en liten planta för ca 6-700 år sen. Bilden tagen med Canon 70-200 4 IS.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

30 september 2012 Fulufjällets nationalpark.


Som vanligt har jag och Mia tillbringat slutet av september i Fulufjällets nationalpark. I över 20 år har jag vandrat omkring med kameran i dessa fantastiska skogar och jag tycks alldrig få nog av detta. De fjällnära skogarna med lavklädda granar och flerhundraåriga tallar har en stark dragningskraft på mig. Hade väl önskat lite bättre väder,men det viktiga är ändå att bara få vara på denna plats och njuta av stillheten. Sotpannan och några Lavskrikor förgyllde min vistelse i markerna denna höstvecka. När mitt barnbarn William 3 år såg bilden på Lavskrikan så sa han "ååh vilken sööt . . kan inte han flyga . . . få se då ?! " : ))

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

28 September 2012 Locka älg.

 

Varje höst under älgens brunstperiod brukar jag testa att locka fram nån älg till ett fint fotoläge.För det mesta så misslyckas jag eller så är inte älgarna sugna på att samarbeta med mig. Men igår kväll när jag satte mig i myrkanten så hörde jag på långt håll hur en tjur förde oväsen med en del komiska läten. Jag testade att svara honom med ett otal komiska och konstiga ljud, tur att ingen människa hörde mina läten ; )) Jag hörde hur tjuren kom närmare och såg skymten av honom ibland, och efter 2 timmars lockrop så klev han fram och jag fick några fina fotolägen. De regnade och var svagt ljus men jag fick några skapliga bilder ändå. Bilden är tagen med Canon 300mm 2,8 IS. Klicka på bilden för bättre återgivning.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

18 september 2012 Tjäderns spelplats.


Så här såg tjäderns spelplats ut i juni månad. Tänk att man alltid har en längtan till sista veckorna i april då tjädern bjuder upp till spel. Bilden tagen med Canon 70-200 4 L IS.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

16 september 2012 full fart vid mitt gömsle nu !


Det blev 3 sittningar i gömslet denna helg. Och man ska inte klaga på aktiviteten där. Räv, duvhök, sparvhök,ormvråk, spillkråka och 3 ekorrar har turats om att visa upp sig framför gömslet. En mycket givande helg med ett välfyllt minneskort och spännande upplevelser. Bilden tagen med Canon 300mm 2,8 IS. Klicka på bilden för bättre återgivning.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

11 september 2012. Det gäller att ha koll !


Ekorren  måste ha koll på vad som händer i omgivningarna hela tiden. Jagande duvhök, sparvhök och mården som kan slå till blixtsnabbt när ekorren minst anar det. Tur är att den har nötskrikan till hjälp som snabbt anar annalkande fara och varnar i god tid så att ekorren kan fly till en tryggare plats. Nötskrikornas varningsläte är viktiga även för mig då man ibland slumrar till i gömslets sköna värme : ) Bilden är tagen med Canon 500mm 4 L IS. Klicka på bilden för bättre återgivning.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

10 september 2012 Sparvhöken.


Här en bild på den sparvhök som jag hade vid gömslet samtidigt som räven.Lite svårt att röra på optiken i gömslegluggen när man har 2 skygga individer utanför gömslet, det brukar upptäckas av de skarpögda jägarna. Men denna gång gick det bra att vrida optiken från räven till sparvhöken. Bilden är tagen med Canon 300mm 2,8 IS.Klicka på bilden för bättre återgivning.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

9 september 2012. Rävbesök vid gömslet.


Har haft några riktigt fina dagar i gömslet denna helg. Det blev 3 tidiga mornar på rad och spänningen lät inte vänta på sig.Det var ett attans liv på korp och nötskrikor en morgon, först kom en ormvråk, samtidigt smög en räv omkring en bit bort, och sen anslöt en jagande sparvhök : ) Allt detta hände inom samma timme och kameran gick varm, jag har aldrig varit med om så intensiv aktivitet tidigare. Kul också att det var en frisk och fin räv som kom på besök då jag haft skabbrävar vid flertalet tillfällen. Bilden är fotograferad med Canon 300mm 2,8 IS. Klicka på bilden för bättre återgivning.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

3 september 2012. Nytt smultronställe.


Har hittat på ett riktigt vackert och intressant smultronställe. Har mest gått omkring och tittat på detta område under sommaren och där finns en äldre tall och granskog. Det mesta är täckt av lavar och grön mossa, hittade även spillning efter tjäder på en del vackra hällar i detta område. Jag kontaktade den private markägaren som blev mycket glad över att jag fotograferade i detta område, och han berättade även att tjädern spelade där : )) Har nu fått en nyckel till bommen så jag lätt kan ta mig in i detta område. Ska bli spännande att åka skidor där i slutet av mars nästa år. Förmodligen så stöter jag på en del tjäderspår där : ) Bilden är fotograferad med Canon 70-200mm 4 IS. Klicka på bilden för bättre återgivning.

 

Lars-Göran

 

Läs hela inlägget »

2 september 2012. En överlevare.


Jag berättade ju i ett tidigare inlägg att denna ekorre blev attackerad av Mården. I morse var just denna Ekorre tillbaka vid mitt gömsle, så den klarade sig undan den blixtsnabba attacken : ) Bilden tagen med Canon 500mm 4 IS. Klicka på bilden för bättre återgivning.

 

Lars-Göran

 

Läs hela inlägget »

29 augusti 2012. en mysig plats.


På bilden syns vårat utedass som precis har fått dörren målad i dalablått. Där har jag suttit och tittat ut mot en stjärnklar himmel många gånger genom åren. Att man ibland kan höra vargen yla och slagugglan ropa när man sitter där är ju inte helt fel.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

27 augusti 2012. En bild som visar hur årets sommar såg ut för det mesta.


Lars-Göran

Läs hela inlägget »

26 augusti 2012. Ekorren lever farligt !


En ekorre har vågat sig in där Mården håller till och har sina matgömmor. Den visste nog inte hur farligt det var att besöka denna plats. Mycket riktigt helt plötsligt slår Mården till och en vild jakt går genom skogen. Jag hör hur ekorren skriker och skränar en bit bort. Hur det gick för ekorren vet jag inte, får se om den dyker upp vid gömslet igen.

Här en bild på Ekorren tagen några minuter innan Mårdens attack. Den har ett jack i örat, kanske har den blivit attackerad tidigare. Bilden är fotograferad med Canon 300mm 2.8 L IS.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

22 augusti 2012 Hackkycklingen.


Även i djurens värld finns utanförskap och mobbing. Denna nötskrika har det inte lätt då den hela tiden attackeras av de andra nötskrikorna. Så fort den visar sig vid mitt gömsle så slår man till mot den så fjädrar och dun ryker. Har inte sett denna individ på några veckor nu så den kanske har gått under. Bilden tagen med Canon 1 DS M3 och Canon 500mm 4 IS. Klicka på bilden för bättre återgivning.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

20 augusti 2012 Droppar.


Lekte lite mer med minimalt skärpedjup på vattendroppar. En spännande och rolig fotografering där jag använder liveview för att sätta skärpan på rätt ställe. Här använde jag Sigmas 150mm makrooptik.

 

Lars-Göran

 

Läs hela inlägget »

19 augusti 2012 Den stackars skabbräven.
En räv svårt märkt av skabb besöker platsen för mitt gömsle varje dag. Den har nog extremt svårt att jaga och uppskattar att få en liten matbit. En dag när jag skulle gå in i stallet för att hämta ved så mötte jag rävstackarn i dörren, den sökte nog mat i stallet. Jag har berättat om räven för jaktlaget och hoppas att de ska göra slut på rävens plåga snart.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

15 augusti 2012 Blåvingen.
Det är gott om fjärilar i markerna nu, man ser dem flyga omkring överallt och de är otroligt vackra. På bilden ser ni en Blåvinge, inte så lätt att få syn på den när den satt sig till vila, men några bilder blev det i alla fall.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

14 augusti 2012 Droppar
Efter en regnskur så glittrade det vackert i gräset utanför stugan. På med makrooptiken för att fånga några bilder på dessa vackra droppar.

 

Lars-Göran

 

Läs hela inlägget »

13 augusti 2012 Skogsormen
Har hittat ett vackert skogsområde som tilltalar mig mycket. Det har blivit många turer till denna plats i sommar. Marken är vackert mossklädd och en vacker pelarsal med högväxta furor finns att beskåda på denna plats. Har även hittat spår av aktivitet från Tjäder på stenhällarna, kanske är detta en spelplats för tjädern. På bilden syns en fura som fick ge upp vid den senaste stormen. Nu får den vackert agera skogsorm och slingra sig fram på den mjuka bädden av mossa och lavar.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

12 augusti 2012 Kurre och kantareller.

Så var semestern över för i år, men en vecka i fjällen blir det ju som vanligt i slutet av september. Jag och Mia har de senaste veckorna fyllt på förrådet av kantareller, otroligt gott om det gula guldet i år. Men Kurre Ekorre var inte så förtjust när vi besökte hans skog för att plocka svamp.Gång på gång rusade han uppför stammen och skällde på oss : ) Klicka på bilderna för bättre återgivning.

 

Lars-Göran

 

Läs hela inlägget »

6 augusti 2012 Älgkalven.

Stötte på denna lilla skönhet i början av juli, otroligt vackra djur. Bilden är beskuren till kvadratiskt format.

 

Lars-Göran

 

Läs hela inlägget »

1 augusti 2012 Nostalgitripp.
En ljummen och vindstilla kväll i juli bjöds jag på en härlig nostalgitripp i denna vackra bil. Denna bil är genomgången i varje millimeter och är i ett fantastiskt fint skick. Det är en Volvo pw 444 årsmodell 1956 och jag kan lova att motorn spinner som en katt. Förstora bilden för bättre återgivning.

 

Lars-Göran

 

Läs hela inlägget »

20 Juli 2012 Korså Bruk

Jag och Mia var till Korså Bruk häromdagen, en mycket vacker plats med en historia som går långt bakåt i tiden. Här finns ett väl bevarat järnbruk med vackra byggnader i en vacker och grönskande omgivning. På Korså herrgård kan man avnjuta en kopp kaffe med bakverk, smörgåsar och annat gott av alla de möjliga slag. Människorna som driver detta Café är mycket trevliga och och man blir varmt mottagen när man kommer dit. Så ta en tur till denna sommarvackra plats som ligger ca 1 mil norr om Hofors. Herrgårdens café är öppet Torsd-söndag mellan kl 12-16 tom den 12 augusti. På Bilden ser ni Anna-Lena som driver detta café.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

12 juli 2012 Juli månad har börjat i form av en blötare variant : )
Mellan regnskurarna så regnar det mest hela tiden just nu.Hoppas på lite bättre väder nu när min semester börjar. Har börjat att sitta i mina gömslen igen, kunde inte hålla mig längre.Och det passar ju ganska bra nu när regnet öser ner. Här en bild på nötskrika som tigger mat av förälder. Klicka på bilden för bättre återgivning.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

1 Juli 2012. Växtfotografering med blodförlust : )

De senaste dagarna har jag ägnat åt att fotografera växter. Det har varit jättefina förhållanden och i stort sett vindstilla. Men dessa jäkla minivampyrer, så fort man sticker ut huvudet så börjar det svida i ansiktet då miljoner av dessa knappt synliga individer försöker att tömma en på blod. Försöker att hålla mig ifrån mina gömslen några veckor nu, men det är svårt då det är extremt spännande att sitta där och spana. Man blir lätt beroende av dessa spännande sittningar i gömslen så vi får se hur länge jag kan hålla mig därifrån ; )

Läs hela inlägget »

25 juni 2012

En dag som denna när regnet vräker ner passar det fint att sitta vid datorn för att gå igenom lite bilder.Jag var inte riktigt klar med bilderna från årets tjäderspel så dagen ägnades till detta.Hittade en del bilder värda att visas tycker jag. Här en bild från en dimmig morgon där solen bryter igenom och lyser upp tjädertuppens vackra fjäderdräkt. Klicka på bilden för bättre återgivning.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

24 juni 2012

Så var midsommarhelgen över. Kanonväder med sol och det var tom så vindstilla att man kunde ägna sig åt lite blomfotografering.Det är otroligt vackert nu och ängarna översvämmas av allt som blommar i varierande färger.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

20 juni 2012

Som jag berättade tidigare så har det varit stor aktivitet på skogsmaskiner i mitt närområde. Och här syns nu vad som var på gång, tycker nog att detta är rena våldtäkten på naturen. Här hade man kunnat gå lite mer varsamt fram och sparat en del fina träd runt den gamla byggnaden. Nu står den gamla fäbodens äldsta hus helt öppet i sin ensamhet vilket är otroligt synd tycker jag. Nu får vinden fart och det dröjer inte länge innan ett träd ramlar över byggnaden och förstör allt.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

17 juni 2012

En helg med extremt mycket regnande, det har väl varit uppehåll ca 6 timmar under de tre dygn jag vistades i vildmarksriket. Har haft barbarnet William på besök vilket alltid är lika kul. Den killen har energi så det räcker och blir över, önskar att jag hade en fjärdedel av grabbens energi : ) Lite foto blev det tid till ändå, men svårt att slita sig när man har lillgrabben på besök. Den större hackspetten har bråda dagar nu med 4 glupska ungar i sitt bo. Här på bilden syns att den samlat på sig en hel del godis i sin näbb.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

12 juni 2012

Den senaste tiden har det varit stor aktivitet på skogsmaskiner och jag har hittat mycket nya snitslar. Detta i ett område jag vistas mycket, kanske känner jag inte igen mig när jag besöker denna plats nästa gång. I området finns fina spelplatser för tjäder, så vi får se hur det går. OBS det går nu att kommentera mina blogginlägg för den som önskar göra det.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

10 juni 2012

Helgen som gick ägnade jag åt stillheten, den vackra grönskan och försommarljuset. Klicka på bilden för bästa återgivning.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

4 juni 2012.

Från fönstret ni ser på bilden kan man sitta länge och titta ut. Vi har sett björn, en gång 2 björnar som följdes åt, älg, rådjur, räv och många spännande fåglar. Vi brukar säga att i det fönstret visas spännande naturprogram dygnet runt ; ) Så någon TV behövs absolut inte i stugan när naturen bjuder på allt. Klicka på bilden för bättre återgivning

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

3 juni 2012, regn, hagel, blötsnö och hård blåst !
Helgen som gick präglades av ett riktigt kyligt och blött väder. Värst ändå var nog de hårda vindarna som gjorde att fågelsång och andra ljud föll bort. Jag och Mia har mest varit i stugan och eldat, och det blir många fikastunder kan jag lova, men härligt ändå när det sprakar från kaminen. Att ha ett fast och uppvärmt gömsle att gå till är guld värt när vädret är så uselt. Dit kan man gå och sätta sig och mysa och alltid dyker det upp nåt intressant. Den här gången dök denna vackra råbock upp och det blev en del bilder på den också. Men för fåglarna ställer detta väder till stora problem då förekomsten av insekter åt fågelungarna är minimal, så jag hoppas på lite varmare väder framöver nu. Klicka på bilden för bättre återgivning.

 

Lars-Göran



Läs hela inlägget »

29 maj 2012

Från mitt flytgömsle går det att komma riktigt nära vissa fåglar. Här lyckades jag få 2 fåglar på samma bild : ) Här var min lilla farkost täckt med kammonät och smälter in fint i omgivningen.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

28 maj 2012

En plats som jag alltid kommer tillbaka till är den övergivna och förfallna stugan vid myrkanten.Det är nånting som lockar mig dit och jag funderar ofta på vilka som bodde där och vilket liv de hade. Säkert var det ett strävsamt liv att ligga där i skogarna och hugga kolved långt ifrån sina anhöriga.Det är nog många som har passerat dörröppningen i denna stuga genom åren. Sedan länge har taket fallit ihop och murstocken har rasat in, men stugan ger fortfarande ett fint skydd åt skogens fåglar och djur.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

21 maj 2012

Spännande bilder på älg är svåra att lyckas med tycker jag, speciellt tjurarna är riktigt luriga att komma nära. Tycker att älgarna är bra mycket skyggare nu än för 10-15 år sen, undrar just vad det beror på ? Här en bild på älgtjur som jag tog för nåt år sen, här lockade jag tjuren med att låta som en älgko, och den kom riktigt nära här. Det är enormt stora djur när de kommer så nära, och man ska nog ha stor respekt för en brunstig älgtjur.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

15 maj 2012

Gullvivan lyser upp en kylig och blåsig maj månad.

Klicka på bilden för bättre återgivning.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

14 maj 2012

Det känns lite segt att komma igång med nåt vettigt efter tjäderspelet, men det kommer väl. Mellan vedhuggningen blev det i alla fall lite bilder på hackspett. Klicka på bilden för bättre återgivning.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

6 maj 2012 Vemod och längtan.

Varje år när tjäderspelet är över känns det vemodigt, så även i år. Känns extremt trist när man tar ner sina gömslen och längtan till nästa års tjäderspel infinner sig omgående. Det bev ett mycket vackert tjäderspel i år med vackra dimmiga mornar som höjde känslan rejält. Det kommer lite bilder i galleriet längre fram när jag har gått igenom alla bilder. Så i väntan på nästa års tjäderspel får jag väl ligga på soffan och lyssna hur det sprakar i kaminen ; )

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

23 April 2012

Efter några nätter på tjäderns spelplats har nu hönorna anslutit sig, men de visar inga tecken på att vilja para sig än. Kanske väntar de på lite bättre väder. Vädret har så långt varit uruselt med snöfall kyliga vindar. En kväll när jag kom upp till spelplatsen så hade gömslet rasat ihop och låg platt på backen under blötsnön : ) Men man får inte ge upp, så med lite silvertejp lyckades jag laga pinnarna och nu går det att bo i gömslet igen. Det kommer lite mer om tjäderspelet längre fram. Klicka på bilden för bättre återgivning.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

19 april 2012 SM guldet till Brynäs !
Brynäs hej hej hej Brynäs hej hej hej!

Dom gjorde det, tog hem guldet precis som det var sagt ! Snacka om tajming att ta hem ett SM guld i ishockey när man firar 100 års jubileum. Ett stort grattis till dessa fantastiska hockeyspelare som efter en serie stenhårda matcher bärgade GULDET ! Nu kan man lugnt lägga sig i tjäderskogen och njuta : ))

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

15 April 2012


I helgen hade jag premiär i orrkojan, 15 tuppar och 4 hönor bjöd upp till spel. Inte den rätta farten än och ljuset var väl inte det bästa, men spännande ändå. Älgbilden kom till när jag låg i ett dike och fotografareda blommor. Hörde nåt som frustade bakom mig, och när jag reste mig upp så stod denna älgko och tittade på mig.Bredvid älgkon står hennes 2 fjolingar och man kan ana benet på en av kalvarna i bilden. Otroligt vad dessa stora djur kan smyga sig på en utan att höras. Klicka på bilderna för bästa återgivning.

 

Lars-Göran




Läs hela inlägget »

8 april 2012 Nu har jag mött Tita Grå !


Jag brukar normalt sett inte åka till platser där nån sällsynt fågel syns till, tycker att det förtar en del av känslan. Men den här gången kunde jag inte motstå frestelsen : ) endast 2 mil från min stuga fanns det flera Lappugglor som jagade berättade min kollega Magnus Thornberg, du måste hit och beskåda detta skrev han ! Så jag åkte till denna plats och mycket riktigt fick jag se 2 av dessa oemotståndliga skönheter. Man blir verkligen betagen när man stirrar in i dessa gula ögon som denna uggla har. För att inte tala om den vackra fjäderdräkt som den har, den har tom årsringar i ansiktet : ) En av dagarna som jag besökte denna plats så var Mia med så vi fick gemensamt uppleva denna skönhet på riktigt nära håll. En av kvällarna var jag helt själv med ugglorna vilket höjde känslan rejält. Passade på att ta några riktiga närporträtt också då man inte vet om man får se dessa skönheter fler gånger. Att få möta och beskåda Lappugglan har alltid varit en dröm efter att ha sett Hilding Mickelsons berömda bild på en flygande Lappuggla. Detta är något utöver det vanliga och jag ska sent glömma dessa möten. Vet inte om det är nåt uggleår, men igår kväll ropade slagugglorna i vildmarksriket, hoppas dem går till häckning nu ! Här ett mindre urval av de bilder jag tagit på Lappugglorna. OBS klicka på bilderna för bättre återgivning.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

1 April 2012

Helgen bjöd på svinkalla vindar och snöfall. Vilket passade utmärkt då alla intressanta spår syntes bra. Nallarna i Vildmarksriket är vakna nu !

Läs hela inlägget »