2012 > 09

30 september 2012 Fulufjällets nationalpark.


Som vanligt har jag och Mia tillbringat slutet av september i Fulufjällets nationalpark. I över 20 år har jag vandrat omkring med kameran i dessa fantastiska skogar och jag tycks alldrig få nog av detta. De fjällnära skogarna med lavklädda granar och flerhundraåriga tallar har en stark dragningskraft på mig. Hade väl önskat lite bättre väder,men det viktiga är ändå att bara få vara på denna plats och njuta av stillheten. Sotpannan och några Lavskrikor förgyllde min vistelse i markerna denna höstvecka. När mitt barnbarn William 3 år såg bilden på Lavskrikan så sa han "ååh vilken sööt . . kan inte han flyga . . . få se då ?! " : ))

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

28 September 2012 Locka älg.

 

Varje höst under älgens brunstperiod brukar jag testa att locka fram nån älg till ett fint fotoläge.För det mesta så misslyckas jag eller så är inte älgarna sugna på att samarbeta med mig. Men igår kväll när jag satte mig i myrkanten så hörde jag på långt håll hur en tjur förde oväsen med en del komiska läten. Jag testade att svara honom med ett otal komiska och konstiga ljud, tur att ingen människa hörde mina läten ; )) Jag hörde hur tjuren kom närmare och såg skymten av honom ibland, och efter 2 timmars lockrop så klev han fram och jag fick några fina fotolägen. De regnade och var svagt ljus men jag fick några skapliga bilder ändå. Bilden är tagen med Canon 300mm 2,8 IS. Klicka på bilden för bättre återgivning.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

18 september 2012 Tjäderns spelplats.


Så här såg tjäderns spelplats ut i juni månad. Tänk att man alltid har en längtan till sista veckorna i april då tjädern bjuder upp till spel. Bilden tagen med Canon 70-200 4 L IS.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

16 september 2012 full fart vid mitt gömsle nu !


Det blev 3 sittningar i gömslet denna helg. Och man ska inte klaga på aktiviteten där. Räv, duvhök, sparvhök,ormvråk, spillkråka och 3 ekorrar har turats om att visa upp sig framför gömslet. En mycket givande helg med ett välfyllt minneskort och spännande upplevelser. Bilden tagen med Canon 300mm 2,8 IS. Klicka på bilden för bättre återgivning.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

11 september 2012. Det gäller att ha koll !


Ekorren  måste ha koll på vad som händer i omgivningarna hela tiden. Jagande duvhök, sparvhök och mården som kan slå till blixtsnabbt när ekorren minst anar det. Tur är att den har nötskrikan till hjälp som snabbt anar annalkande fara och varnar i god tid så att ekorren kan fly till en tryggare plats. Nötskrikornas varningsläte är viktiga även för mig då man ibland slumrar till i gömslets sköna värme : ) Bilden är tagen med Canon 500mm 4 L IS. Klicka på bilden för bättre återgivning.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

10 september 2012 Sparvhöken.


Här en bild på den sparvhök som jag hade vid gömslet samtidigt som räven.Lite svårt att röra på optiken i gömslegluggen när man har 2 skygga individer utanför gömslet, det brukar upptäckas av de skarpögda jägarna. Men denna gång gick det bra att vrida optiken från räven till sparvhöken. Bilden är tagen med Canon 300mm 2,8 IS.Klicka på bilden för bättre återgivning.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

9 september 2012. Rävbesök vid gömslet.


Har haft några riktigt fina dagar i gömslet denna helg. Det blev 3 tidiga mornar på rad och spänningen lät inte vänta på sig.Det var ett attans liv på korp och nötskrikor en morgon, först kom en ormvråk, samtidigt smög en räv omkring en bit bort, och sen anslöt en jagande sparvhök : ) Allt detta hände inom samma timme och kameran gick varm, jag har aldrig varit med om så intensiv aktivitet tidigare. Kul också att det var en frisk och fin räv som kom på besök då jag haft skabbrävar vid flertalet tillfällen. Bilden är fotograferad med Canon 300mm 2,8 IS. Klicka på bilden för bättre återgivning.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

3 september 2012. Nytt smultronställe.


Har hittat på ett riktigt vackert och intressant smultronställe. Har mest gått omkring och tittat på detta område under sommaren och där finns en äldre tall och granskog. Det mesta är täckt av lavar och grön mossa, hittade även spillning efter tjäder på en del vackra hällar i detta område. Jag kontaktade den private markägaren som blev mycket glad över att jag fotograferade i detta område, och han berättade även att tjädern spelade där : )) Har nu fått en nyckel till bommen så jag lätt kan ta mig in i detta område. Ska bli spännande att åka skidor där i slutet av mars nästa år. Förmodligen så stöter jag på en del tjäderspår där : ) Bilden är fotograferad med Canon 70-200mm 4 IS. Klicka på bilden för bättre återgivning.

 

Lars-Göran

 

Läs hela inlägget »

2 september 2012. En överlevare.


Jag berättade ju i ett tidigare inlägg att denna ekorre blev attackerad av Mården. I morse var just denna Ekorre tillbaka vid mitt gömsle, så den klarade sig undan den blixtsnabba attacken : ) Bilden tagen med Canon 500mm 4 IS. Klicka på bilden för bättre återgivning.

 

Lars-Göran

 

Läs hela inlägget »