2010 > 10

Månsken, korpar och härliga ljud i vildmarksriket.

 

Helgen har tillbringats i vildmarksriket och naturen har visat sig från sin bästa sida. Frostiga nätter med 9-10 minusgrader, månsken och vindstilla nätter. Det blev 3 tidiga mornar i mina gömslen och som tidigare bjöds jag på härliga upplevelser i gryningsljuset. Skogens doldis visade sig 2 gånger när ljuset var obefintligt till en bild, men vetskapen om att "doldisen" stryker omkring runt gömslet gör det otroligt spännande. Helgens stora upplevelse och höjdpunkt var när Mia och jag stod utanför stugan och lyssnade på en Varg som ylade en bit bort, samtidigt lyste det frostiga landskapet upp av månens sken. Här kan man snacka om ståpäls, tom de lilla hår jag har kvar på huvudet reste sig av upphetsning, så fantastiskt att få uppleva detta, en dröm gick i uppfyllelse. Här några bilder från helgen, den jättelika torrtallen som syns på en av bilderna har jag vandrat förbi många gånger genom åren, här hade jag turen att månen låg precis bakom denna jätte.  

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

Hökgömslet !

 

Helgen som gick hade jag 3 sittningar i mitt nya gömsle. En fantastisk helg där både Duvhök och Sparvhök samarbetade fint och bjöd på stor spänning och härliga upplevelser.Fick även tillfälle till några bilder på den vackra Sparvhökshanen som syns på bilden här. Såg även skymten av gammelskogens riktiga doldis och hoppas med stor spänning att den ska samarbeta lite framöver. Om det var kylan minus 6-8 grader som gjorde Hökarna så intensiva vet jag inte, men jag har aldrig varit med om nåt liknande tidigare. Efter helgens intensiva Hökbesök har jag nu döpt mitt gömsle till "Hökgömslet". Klicka på bilden för att förstora.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

Full fart på hökarna nu !


Helgen som gick har jag tillbringat 3 mornar i ett av mina gömslen. Chanserna den här årstiden är ganska stora att få se och fotografera både Duvhök och Sparvhök vid detta gömsle. Och jag kan lova att det varit en mycket spännande helg, speciellt Sparvhöken har varit otroligt intensiv med jakten, och den har sammarbetat mycket fint tycker jag. Duvhöken har också synts till när det var så mörkt att man knappt kunde se den, men bara att se den flyga och skrika innifrån granskogen är i sig en upplevelse som räcker långt för mig. En trevlig och givande helg har det varit, med spännande upplevelser, fina dimmor och härlig höststämning i Vildmarksriket. Hoppas att ni inte tröttnar på mina hökar och de grenar som de föredrar att envist sätta sig på ; ) Väntar redan på nästa helg och att få uppleva detta från mitt gömsle. Här en bild på Sparvhök som vinkar åt mig : ) Klicka på bilden för att förstora.

 

Lars-Göran

Sparvhök
Läs hela inlägget »

Möte vid tjärstubben

 

En trevlig följeslagare under min  semestervecka i Dalafjällen var Lavskrikan, pigg och orädd kommer den gärna på besök vid kaffeelden. Här satt jag och täljde lite tjärstickor till kaffeelden då den helt plötsligt dök upp i ett område där jag aldrig hade träffat på den tidigare. Som tur var så satt kameran med optik på stativet så jag hann med några bilder då den satt bredvid min gamla sotpanna som följt mig över 20 år nu. När elden sedan tog sig och härlig doft av tjära spred sig i skogen så dök 5 Lavskrikor till upp vid min sida. Det blev en riktigt mysig stund i den lavklädda granskogen och många fototillfällen bjöds det på. Det sägs ju att Lavskrikan gärna söker sig till en skogsvandrare som sitter vid en klaffeeld och den här gången stämde det ju i alla fall.

 

Lars-Göran

Lavskrika vid sotpannan
Läs hela inlägget »