2013 > 08

Så här på höstkanten brukar jag samla lite äpplen hemifrån tomten och lägga ut till älg och rådjur.Och i Lördags hade jag 5 kassar med mig till skogen. Jag gick först ner till den lilla myren med 2 kassar, gick sedan tillbaka de 500 meterna för att hämta resten av kassarna. Men när jag kom tillbaka så var en kasse redan borta, och i nästa ögonblick stod en björn ca 50-60 meter bort med en kasse i munnen och frustade åt mig : ) Björnen släppte omgående kassen och gick en bit bort, där den vände sig om. Där stod jag helt öppet och vi tittade på varann en kort stund innan björnen drog till skogs igen.Jag gick en rejäl omväg till min fyrhjuling för att inte störa björnen mer den kvällen.Björnen måste ha varit riktigt sugen på mina äpplen, och på det viset fick jag en fantastisk upplevelse.

Läs hela inlägget »

Gömslebygge med William

Mitt nya gömslebygge rullar på och nu är plattform och golv klart.Tur är att jag har hjälp av mitt barnbarn William. Han är 4 år och är redan en flitig skogsvandrare.

Läs hela inlägget »

En trogen besökare vid mitt gömsle är denna lilla gynnare. Den är alltid pigg och tjattrar livligt när den kommer. Otroligt trevliga och vackra djur de här. Bilden tagen med Canon 1DS M3 och Canon 500mm 4 IS. Klicka på bilden för bättre återgivning.

Läs hela inlägget »

Denna Nalle verkar ha förtroende för mig då den regelbundet besöker platsen vid mitt gömsle. Det känns helt fantastiskt att ha denna fina kontakt med nallen. Spännande är att det dykt upp en till nalle där, men den är lite blyg till en början verkar det som. Det är en äldre björn som nog behöver mer tid på sig att vänja sig vid mig skulle jag tro. Bilden tagen med Canon 500mm 4 IS och Canon 1DS M3. Klicka på bilden för bättre återgivning.

Läs hela inlägget »