2012 > 07

20 Juli 2012 Korså Bruk

Jag och Mia var till Korså Bruk häromdagen, en mycket vacker plats med en historia som går långt bakåt i tiden. Här finns ett väl bevarat järnbruk med vackra byggnader i en vacker och grönskande omgivning. På Korså herrgård kan man avnjuta en kopp kaffe med bakverk, smörgåsar och annat gott av alla de möjliga slag. Människorna som driver detta Café är mycket trevliga och och man blir varmt mottagen när man kommer dit. Så ta en tur till denna sommarvackra plats som ligger ca 1 mil norr om Hofors. Herrgårdens café är öppet Torsd-söndag mellan kl 12-16 tom den 12 augusti. På Bilden ser ni Anna-Lena som driver detta café.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

12 juli 2012 Juli månad har börjat i form av en blötare variant : )
Mellan regnskurarna så regnar det mest hela tiden just nu.Hoppas på lite bättre väder nu när min semester börjar. Har börjat att sitta i mina gömslen igen, kunde inte hålla mig längre.Och det passar ju ganska bra nu när regnet öser ner. Här en bild på nötskrika som tigger mat av förälder. Klicka på bilden för bättre återgivning.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

1 Juli 2012. Växtfotografering med blodförlust : )

De senaste dagarna har jag ägnat åt att fotografera växter. Det har varit jättefina förhållanden och i stort sett vindstilla. Men dessa jäkla minivampyrer, så fort man sticker ut huvudet så börjar det svida i ansiktet då miljoner av dessa knappt synliga individer försöker att tömma en på blod. Försöker att hålla mig ifrån mina gömslen några veckor nu, men det är svårt då det är extremt spännande att sitta där och spana. Man blir lätt beroende av dessa spännande sittningar i gömslen så vi får se hur länge jag kan hålla mig därifrån ; )

Läs hela inlägget »