2013 > 03

Ibland är det skönt att slippa att släpa på en tung fotoutrustning, känns ibland som kameran växt fast vid kroppen : ) Istället har jag ägnat mig åt skidåkning i tjädermarkerna där kikare och sotpanna fick ersätta kameran. Nu kunde man se att det går mot tjäderspelstider, gott om spår och spillningen under natt träden har ökat på rejält nu. Förra året vid denna tid fanns endast några snöfläckar kvar på backen, men nu ligger ca 30 cm snö i markerna. Hoppas på en snabb snösmältning nu. Håller precis på att ordna till de gömslen jag ska använda på spelplatsen. Kan lova att min kollega och jag kunde njuta av härligt nykokt kaffe i vårsolen, kaffet vi dricker är den supertrendiga sorten av märket "skogspresso"  ; ))

 

Lars-Göran

 

Läs hela inlägget »

Så har vi kommit till slutet av mars och det är dags för påskfirande. För egen del blir det en hel del tid i naturen kommande påskhelg, och då är det tänkt att det ska bli lite skidåkning i tjädermarkerna. Men naturligtvis blir det lite god mat och dryck i trevligt sällskap också.

Här en bild på min vackra påsktupp : )

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

Helgen som gick ägnades åt att spåra tjäder och hugga lite ved. Just nu är det ganska svårt att se tjäderspår och natt träd då det blåst ner stora mängder barr å skräp som ligger på snön. Men jag hittade ändå en del spår och 5-6 natt träd. Skidföret är riktigt bra nu och skaren bär en vuxen man med kaffepanna i ryggsäcken : ) Tjäderbilden är tagen i April 2012, med Canon 1DS M3 och Canon 500mm 4 IS.

 

Lars-Göran

Läs hela inlägget »

En extremt blåsig helg i vildmarksriket, men nedfallna träd över vägarna. Så vid hemresan i dag tog jag med motorsågen i bilen vilket var tur då jag fick såga mig fram. Ganska dålig fart vid gömslet i blåsten, men en duvhök och några nötskrikor visade sig i alla fall. I morse då jag gick för att hämta ved så såg jag intressanta spår vid stugan. Den stora lokatten hade hade sin spårlöpa endast några meter från stugknuten. Troligtvis hade den gått förbi i gryningen då vinden hade lagt sig. Mycket spännande då spåren gick upp mot berget där jag har mitt gömsle : ) Bilden på nötskrikan är fotograferad med Canon 1DS M3 och Canon 300mm 2,8 IS.

 

Lars-Göran

 

Läs hela inlägget »