Min barndoms skog, och tjäderns skog

Denna skog blev mina tassemarkers skog och här vandrade jag redan som 8-9 åring Här finns ett tjäderspel, man kan höra slagugglan ropa under vårnätterna, även sparvuggla och mård finns i detta vackra skogsområde.Här har jag kokat kaffe vid en tjärvedseld många gånger. Men tyvärr så kommer denna plats att vara ödelagd om några veckor då slutaverkningen redan är påbörjad : ( Visst kommer jag att minnas denna plats och jag har ju bilder att titta på. Men den känsla jag alltid fått när jag besökt denna plats kommer jag aldrig att få känna mer, känns tungt. Kommentera gärna.

Kommentera gärna:

 • Jonathan Skoglund • 9 oktober 2013 22:42:45
  Jag håller med dig, har själv mist några fina platser under åren. Även fast jag kanske inte är så gammal än så tar det fortfarande lika tungt när ett kärt ställe försvinner med dess charm. Hoppas att du finner nya smultronställen, kanske inte överträffande, men likväl nya ställen.

  Tack för underhållande blogginlägg :)
 • Andreas Göransson • 9 oktober 2013 22:08:37
  Ja du L-G jag förstår hur du känner :/. Å själv så sitter jag i maskinen och orsakar sånt här. Dock så kan jag som naturintresserad påverka mycket i mitt arbete. Har lyckats stoppa i allafall bitar av avverkningar vid tjäderspelsplatser, jag placerar ut boplatser och hittar jag något bo så gör jag så gott jag kan kring det. Men helst av allt så skulle jag också vilja låta allt stå orört speciellt vid spelplatser och dyligt. Ibland känns det väldigt tungt för oss som avverkar också eftersom de flesta är naturmänniskor. tyngst är det då man avverkar riktigt gammal skog :/. Man kan ju försöka påverka så gott det går. Jag försöker lära dem som kör så mycket som jag kan inom djur och natur och oftast så funkar det väldigt bra. De flesta brukar ringa då dem kommit på en stor tjärstubbe eller dyligt och undrar hur dem skall göra kring den. Blir ju lite roligare att jobba då man vet hur man kan påverka. Skogsbruket har lång väg än att gå, men just nu är det väldigt stort fokus på naturvård och att förstöra så lite det bara går. Bolagen får större och större krav på sig från alla håll. När jag ser tillbaka på mina 10 år i branschen så har det hänt väldigt mycket just inom naturvård. Men jag skulle vilja ha något i skogsbruket som kallas viltvård också. Vilket jag håller på och jobbar med för att framhäva. De kan vara att bolagen ska vara skyldiga att placera ut konstgjorda boplatser med mera.

  Men hur än det är så är det aldrig kul när skogen i sin närhet försvinner :/ Men jag vet att du kommer hitta en ny fin skog där du kommer att få oförglömliga upplevelser :).

  Ha de bra!

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln