Detta är ett blogginlägg

Tempen stiger i Tjäderskogen !

 

Efter 4 skidturer på spelplatsen så syns nu tydligt i snön vad som ska hända om några veckor. Det finns redan gott om spelspår med vingsläp och gott om natt-träd, vid gårdagens skidtur kunde jag räkna till 17 natt-träd med spillning under. Snön sjönk ihop en del i början av förra veckan, men fortfarande ligger ca 30 cm snö kvar.

Jag läste en artikel i Arbetarbladet att Tjäder, Orre och Järpe ökar i antal nu, riktigt kul ! Och tjädern letar sig nu nya spelplatser i yngre skogar, men den har ju inget val när de äldre skogarna skövlas hela tiden. I år kommer jag att ha semester i slutet av april så det ska bli många nätter i gömslet är det tänkt, om nu ryggen håller. Här en bild från förra årets spel. Nån mer som ska ut i tjäderskogen ?

Lars-Göran

Bloggarkiv