Detta är ett blogginlägg

Möte vid tjärstubben

 

En trevlig följeslagare under min  semestervecka i Dalafjällen var Lavskrikan, pigg och orädd kommer den gärna på besök vid kaffeelden. Här satt jag och täljde lite tjärstickor till kaffeelden då den helt plötsligt dök upp i ett område där jag aldrig hade träffat på den tidigare. Som tur var så satt kameran med optik på stativet så jag hann med några bilder då den satt bredvid min gamla sotpanna som följt mig över 20 år nu. När elden sedan tog sig och härlig doft av tjära spred sig i skogen så dök 5 Lavskrikor till upp vid min sida. Det blev en riktigt mysig stund i den lavklädda granskogen och många fototillfällen bjöds det på. Det sägs ju att Lavskrikan gärna söker sig till en skogsvandrare som sitter vid en klaffeeld och den här gången stämde det ju i alla fall.

 

Lars-Göran

Lavskrika vid sotpannan

Bloggarkiv