Detta är ett blogginlägg

Vid gömslet

 

Kl är 04,30 när jag sätter mig i bilen för att åka till ett av mina gömslen. Det är rejäl dimma + 3 grader och man ser knappt vägen där dimman är som tätast.Väl framme vid vägens slut vandrar jag över myren mot mitt gömsle, det är rejält mörkt och det klafsar från mina steg när jag trampar över den blöta myren. Allt är tyst och vindstilla och det luktar faktiskt höst nu.Inne i gömslet riggas kameran och den lilla kaminen tänds, kaffepannan ställs på kaminen och snart mullrar det i pannan och kaffedoften stiger.Jag lutar mig tillbaka och njuter av de nykokta kaffet.Snart hör jag hur de första nötskrikorna skränar och kivas och på den andra sidan myren hörs att korparna vaknat till liv.Det ljusnar rätt snabbt och snart tränger solen bort dimmorna, äntligen fotoljus.En sparvhök jagar nötskrikor utan lyckat resultat och korparna änländer och sätter sig i de gamla tallarna på myren.Ja det blev en härlig morgon i gömslet, men jag låg och drog mig länge i sängen hemma innan jag åkte ska ni veta, det var ju så varmt och skönt där.

 

Lars-Göran


korpar som kivas
Blöt korp
Sparvhök

Bloggarkiv