Detta är ett blogginlägg

Getingkriget !

 

Brukar besöka och kolla upp mitt gömsle inför kommande höstsäsong då jag tillbringar mycket tid där. Så i morse besökte jag ett av mina gömslen, hade inte varit där på en månad.Öppnade dörren försiktigt och möttes av en getingatack och ett fotbollsstort getingbo, jag flydde därifrån och klev snett på myren så min usla rygg låste sig i enorm smärta, då passade getinguslingarna på att sticka mig också :( Så nu har jag ryggskott och några svidande getingstick, jag är överkänslig mot getingstick och får ibland astmakänningar också, men klarade mig från detta nu.Så det blir till att ikläda sig mygghatt och handskar för att ta bort detta getingbo, men ofta så börjar de rackarna att bygga igen, tacksam för tips hur man blir av med dessa ettriga flygfän ? Ja där ser man, folk oroar sig för att möta varg och björn när det är de små individerna tex getingar och fästing som är den verkliga faran i våra marker. Här en bild från en betydligt stillsammare morgon vid en sjö där dimmorna dansar och storlomen ropar så det ekar mellan bergen. Bilden tagen med Canon 1DS M 3 och 24mm TS.

 

Lars-Göran

 


Bloggarkiv