Detta är ett blogginlägg

Vår i Vildmarksriket !

100401

En mycket efterlängtad vän har äntligen anlänt. Efter en lång vinter med extremt mycket snö och bister kyla så droppar det och smälter överallt nu.Det finns fortfarande mycket snö i skogarna men regnet  och plusgraderna tar hårt och snön sjunker sakteligen ihop.Flyttfåglarna anländer i stor skara, rödhake.bofink mfl, och på kvällarna sjunger koltrastarna så vackert från grantopparna. Tranorna har så sakta börjat att besöka sina kommande häckningsplatser, sångsvanarna söker efter öppet vatten, men än så länge är de flesta vattendrag frusna.Det ska vara gott att leva och nu är det otroligt gott att leva för en sann naturvän. Tänker ägna helgen till att åka skidor i markerna och bara njuta, lyssna, lukta och se, det är ju inte omöjligt att den stora och håriga har vaknat och satt några spårstämplar. Sitter just nu i min stuga med ett segt mobilt bredband när jag lägger in detta blogginlägg, de sprakar härligt från vedspisen och man bara njuter.

 

Trevlig påsk önskar

Lars-Göran


Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv